hand met gemende bonen klein

Food Challenge voor ondernemers : plantaardige eiwitten op het bord.

Door Ina Wiersema | 17 februari 2017 | Nieuws

Bent u een (startende) ondernemer die nieuwe aantrekkelijke producten op basis van plantaardige eiwitten ontwikkelt? En weet u hoe u deze producten een belangrijke plaats in het dagelijkse eetpatroon kan geven met een goede marktstrategie? Doe dan mee aan de ‘New Food Challenge’.
Bedrijven met innovatieve ideeën voor voedsel gemaakt van bijvoorbeeld peulvruchten, noten, paddenstoelen of zeewier kunnen een bedrag van maximaal € 30.000 winnen om hun plannen verder uit te werken.
De beste ideeën komen vervolgens in aanmerking voor een opdracht van maximaal € 250.000 om het nieuwe voedsel daadwerkelijk te maken en op de markt te brengen
Doel van de New Food Challenge is om meer nieuwe gezonde en aantrekkelijke producten in de winkels te krijgen. Dit sluit aan bij de voedingsadviezen van de Gezondheidsraad en de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. Een hogere consumptie van plantaardige eiwitten is niet alleen gezonder maar zorgt ook voor een duurzamere voedselproductie.
Staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken: “Consumenten willen gezonder eten: minder vlees, meer plantaardig. Dat vraagt om goed en gezond voedsel dat bovendien duurzaam wordt geproduceerd. Nederland wil voorop lopen met nieuwe producten van plantaardige eiwitten. Met de New Food Challenge wil ik meer nieuwe gezonde plantaardige producten in de winkels krijgen
Meer informatie op : http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/sbir/oproep-plantaardige-eiwitten-op-het-bord

Tags: ,