Zeewier voor mens en milieu

Door Ina Wiersema | 19 april 2017 | Nieuws

Afgelopen week is het innovatieprogramma Seaweed for Food and Feed gestart.

De Universiteit van Wageningen, wil met de 5 miljoen euro die de overheid hiervoor beschikbaar heeft gesteld, een duurzame zeewiersector ontwikkelen.  Er komen multifunctionele zeewierboerderijen in de Noordzee. Na het oogsten wordt het zeewier verwerkt en verkocht, onder andere als voedingsmiddel voor mens en dier.

De innovaties uit het project moeten gaan zorgen dat de productiekosten voor zeewier laag zijn en de opbrengst hoog. Het doel is alle componenten van het zeewier te gebruiken, waardoor het een milieuvriendelijk geproduceerde voedselbron zal zijn.

Bron met nog veel meer informatie: http://www.dekennisvannu.nl/site/artikel/Zeewier-voor-mens-en-milieu/9039

 

Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *